Sunday, July 14, 2013

Parwan.








I've only been to Amsterdam twice and the first time, stumbled across this awesome jewellery shop and bought the most amazing Lapis lazuli ring (see picture 6). We were hoping to find it again, but were unsure of the actual address. Lucky us, because we did!

Parwan, located in the 9 shops region on the corner of Herengracht and another street, which I unfortunately can't tell you because I had the card in my beloved travel diary which I sadly lost. If you love jewellery PLEASE try and find this shop, you won't regret it. 

I bought two rings this visit, one is pictured above (see picture 4) and another you can see on my Instagram  HERE!

All pictures by myself. 

2 comments:

Danial oliver said...


U denkt wat drink ik toch lekkere
Koffiemachine bij mijn favoriete café,restaurant of theehuisje.
Als u goed kijkt zult u een echte koffiemachine ontdekken.
Een machine waar de bonen vaak apart voor moeten worden gemalen om vervolgens in een schepje gestopt te worden.
Het schepje wordt gekoppeld aan de koffiemachine en vervolgens komt de koffie in contact met heet water.
Uiteindelijk krijgt u een residu in uw kopje wat gecombineerd kan zijn met gestoomde melk. Of het gaat om een café latte, latte machiato, capucino of espresso, de barista en zijn koffiemachine kunnen het voor u maken.
Er is een periode geweest dat ook horecazaken overschakelen op koffieautomaten, maar de klant eist meer.
Daarom zijn koffiemachines terug van weggeweest om geen terrein meer af te geven.
Tenzij het gaat om Japanse Ice caffee. Daarvoor is een speciaal procedé nodig wat alleen bij de betere speciaalzaak kan worden gevonden.
Een zaak waar je het nooit zou verwachten is achter in een klein boekwinkeltje in Turnhout (vlakbij Brug 2 voor de kenners van de regio).
Daar serveert Peter Japanse Ice caffee.
Het bijzondere van deze koffie is dat het een paar dagen duurt voordat je 1 kopje met koffie hebt kunnen vullen.
Het geavanceerde druppel systeem bestaande uit boven elkaar gestapelde glazen bollen, laat slechts 4 druppeltjes per uur door.
Eer dat je dan een kopje koffie hebt, ben je een paar dagen verder.
Peter is een absolute freak en wil de beste koffie van België maken.
Volgens echte koffiekenners is hij goed op weg om die toppositie te bereiken. De geschiedenis van de koffie gaat al een aantal eeuwen terug naar het verre Ethiopië.
Daar werden de eerste koffiebonen gegeten door geiten, die daarna zeer energiek werden.
Na omzwervingen via de Arabische wereld en Italië (Venetië) gingen ook Nederlanders zich met de koffiehandel bemoeien.Overigens is de duurste koffie Cupiluak. Dit zijn besjes van de koffieplant die door katten worden opgegeten.Het vruchtvlees van de besjes worden verteerd in het lichaam van de
Nadat de katten de besjes hebben ‘uitgekakt’ worden deze gebrand.
Omdat de productie zeer beperkt is, kan een kilo van deze koffiebonen gemakkelijk oplopen tot boven de € 200 per kilo.
Ook Rombouts koffie heeft een speciaal soort bonen die ‘Blue Mountain’ wordt genoemd.
De naam wordt ontleend aan de plaats waar de koffiebonen vandaan komen.
In Peru of Bolivia gaan arbeiders met manden de berg op om de bonen te plukken die met een tractor niet begaanbaar is.

Selena Shalott said...

I'm curious Megan of how much you paid for the ring in picture 4. I bought a similar ring in Morocco and the man charged me an absolute fortune for it! But I fell in love, and he told me it was old and from a Berber tribe in the mountains, which I believed because all the jewellery in Morocco is from that region.